Prva ženska liga (12. kolo): Split i dalje neporažen

Sraz ekipa s vrha i dna tablice donio je očekivani rezultat. Kao i u gostima, Mursa je bila nemoćna protiv gošći iz Splita, a to potvrđuje i statistika – Splićanke su imale veći broj skokova, više šansi u napadu i veći postotak šuta. ŽKK Split je ostao pri savršenom rezultatu bez poraza, a domaćini će svoje šanse tražiti kod sljedećih protivnika.

KK Mursa – ŽKK Split 51:105 (11-29, 15-23, 13-27, 12-26)

U redovima Murse najbolje su bile Petra Šimunić s 13 poena te Magdalena Mihaljević s upisanih 10.

Kod Splita je Tea Buzov imala double double učinak s 19 poena i 10 skokova, a 19 poena upisala je i Tea Perić.

Izjava trenera Murse Dražena Nikšića: „Nisam zadovoljan kako je ekipa odigrala utakmicu. Imali smo problema sa skokom što je rezultiralo time da su u jednom napadu imale više prilika. Nije nas ni išao šut, što se može vidjeti i na rezultatu. Čestitke protivničkoj ekipi, a mi imamo na čemu raditi.“

Boran Grgin, trener : “Prvo da čestitam protivničkoj ekipi na fer utakmici i svojim igračicama na pobjedi. Znam da im nije bilo lako krenuti na put u 6 sati ujutro i nakon cijelog dana u kombiju istrčati na parket u Osijeku. Što se tiče utakmice, drago mi je što se taj umor od puta nije osjetio u igri, bili smo agresivni i od početka igrali dobru obranu. Tek smo se skupili nakon pauze i daleko smo još od prave forme, tako da samo razmišljamo o treningu i kako kroz rad napredovati.”

Ana Tomičić, igračica Splita : “Ozbiljnost i želja koje su vladale kroz cijeli ovaj mini ciklus priprema je rezultiralo odličnom otvaranju ovog drugog dijela polusezone. Treneri su jako dobro odradili svoj posao u kojem su naše mane sakrili vrlinama. Dobro smo se snašle u novoj igri i želim čestitati svim curama na odličnoj utakmici.”